Maatschappelijk ondernemen

Elk jaar zal Evolve als onderdeel van één van de kern thema’s een maatschappelijke bijdrage doen.

In 2022 zal dat KiKa zijn (Stichting Kinderen Kankervrij). Als eigenaar en oprichter zal ik een 5 daagse etappe koers rijden door de bergen van noord Italie. Dit evenement zal in juni/juli van 2022 plaatsvinden. Alle sponsorinkomsten die ik binnenhaal gaan rechtstreeks naar de stichting. De reis- en verblijfskosten betaal ik zelf.

Wil jij ook een bijdrage doen aan Kika?

“Een mooie uitdaging voor een goed doel!”

5 etappes

Hieronder een overzicht van de 5 etappes die ik ga rijden:

Etappe 1 - Passo Pordoi, Passo Campolongo, Passo Gardena, Passo di Sella

Tijdens Tappa 1 zie je de Dolomieten zoals ze zijn. Prachtige vergezichten, rotsachtige toppen en natuurlijk veel groen. In ongeveer 130 kilometer overbrug je bijna 3.000 hoogtemeters door de Passo Pordoi, Passo di Campolongo, Passo di Gardena en Passo di Sella te bedwingen. Wat een heerlijke openingsrit!

Etappe 2 - Passo di Valles, Passo di Fedaia

Het blijft genieten in de Dolomieten. Tappa 2 is zwaar maar mooi. In 109 kilometer beklim je eerst Passo di Valles, de klim begint geleidelijk maar eindigt verraderlijk. De tweede en laatste col is Passo di Fedaia. Een klim met soms pittige percentages, maar de beloning op de top is ultiem: een heerlijke espresso aan het stuwmeer. Deze rit heeft 2.500 hoogtemeters. Lekker!

Etappe 3 - Passo di Lavazé, Passo di Costalunga, Passo San Pelegrino, Passo di Valles

Met 107 kilometer, 4 cols en ruim 3.100 hoogtemeters is Tappa 3 met recht de koninginnenrit. Wat een lekkere dag! Passo di Costalunga is een Giro di KiKa-klassieker, hij zat al 3 keer eerder in de route. De cols van vandaag zijn echte Dolomietencols: ze lopen in de regel lekker, het asfalt is goed en de beloning is ultiem: de uitzichten zijn adembenemend. Je krijgt toch spontaan zin om te fietsen?

Etappe 4 - Passo di Pramadiccio, Passo Manghen

Met Tappa 4 nemen we afscheid in stijl. De laatste dag in de Dolomieten, voor twee cols op een dag draai jij je hand niet meer om. In deze relatief korte etappe van 91 km overbrug je nog altijd ruim 2.400 hoogtemeters. Passo Manghen is lang en het venijn zit in de staart. Nog even zwoegen dus. Passo di Pramadiccio is een mooie afsluiter, kort en geleidelijk: en dat is mooi omdat na de rust- en reisdag de Stelvio wacht.

Etappe 5 - Passo dello Stelvio

Passo dello Stelvio is de berg der bergen in Italië. Een mythische col, bekend van de Giro d’Italia en de vele haarspeldbochten. Je klimt ruim 21 kilometer naar de top en daalt vervolgens weer af naar Bormio. Stel nu jouw doel en streep de Stelvio van jou bucketlist. De perfecte uitdaging voor minder ervaren fietsers!

Blog

Plan een vrijblijvende kennismaking

Scroll naar boven