Organisatieontwikkeling

"Diversiteit in de organisatie heeft pas meerwaarde als er verschil mag zijn"

Een stap maken naar een krachtige organisatie waar de mens centraal staat? Waarom is dat belangrijk?

De afgelopen jaren zijn veel organisatie bezig geweest met lean management of vergelijkbare optimalisatie methoden. Bij veel organisatie valt daar niet zo veel winst meer te behalen.

Een steeds belangrijker wordend thema is diversiteit. In een goed georganiseerde diverse organisatie heerst een hoge mate van creativiteit en betrokkenheid. Het gaat erom dat er ruimte is binnen de organisatie om anders te zijn, zodat deze kennis ook benut wordt. En dat anders zijn, ook gewaardeerd wordt. Niet voor niets is bij verschillende bedrijven het vrouwenquotom afgeschaft, omdat bleek dat de succesvolle vrouwen in het bedrijf zich net zo gedroegen als de succesvolle mannen. Een inclusieve omgeving op het werk of in de samenleving betekent dat iedereen zichzelf mag zijn. De voordelen liggen daarom ook niet besloten in de mate van diversiteit, maar in de manier waarop de organisatie met die diversiteit omgaat.

De aanpak bestaat uit de volgende stappen, waarbij ruimte voor maatwerk is:

1. Oriëntatie

Eén of meerdere oriënterende gesprekken, waarin we de vraag scherp formuleren en van beide kanten kijken of een samenwerking zinvol is. Deze fase is altijd vrijblijvend.

2. Evolve scan

Hoe staat jou organisatie ervoor als het gaat om de thema’s verbinding, vertrouwen en diversiteit.
En in hoeverre staat de mens centraal in de organisatie?

3. Advies

Wij helpen om de volgende stap te zetten naar een krachtige organisatie, waar de mensen centraal staan.
Bekijk hieronder hoe het advies van Evolve eruit ziet.

Plan een vrijblijvende kennismaking

Scroll naar boven